Courgetti met gehaktballetjes

Bereiding

Doe het rundergehakt in een kom en meng met gehaktkruiden en peper. Maak van het gehakt kleine balletjes.

Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar.

Verhit bakolie in een andere pan en roerbak de pastagroenten ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en warm nog enkele minuten mee.

Scheur of snijd de helft van de basilicum blaadjes klein en roer door de saus. Proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat nog even zachtjes pruttelen.

Was intussen de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.

Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.

Serveer de courgetti met een schep groenten en de gehaktballetjes. Strooi de pijnboompitjes erover en garneer met de overgebleven basilicum.

Tip: Lekker met Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g rundergehakt
  • 2 theelepel gehaktkruiden
  • 500 g pastagroenten
  • 200 g tomatenstukjes
  • 5 g verse basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 25 g pijnboompitjes
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 29 g
waarvan suikers 16 g
Vet 32 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 30 g
Vezels 9 g
Groente 460 g
Kcal 535
Zout 0,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!