Couscous met falafel en rode biet

Bereiding

Breng water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een bakje en giet het water erover totdat het net onder staat. Dek dit af en laat een paar minuten garen.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten. Keer regelmatig.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. 

Maak de couscous los met behulp van een vork.

Meng de overige olijfolie met de mosterd, azijn, water en peper naar smaak.

Doe de couscous in een kom en voeg de falafel, rode biet, avocado en tomaat toe. Maak af met de mosterddressing.

Tip: Je kunt de restjes ook meenemen als lunch.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g volkoren couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g falafel
  • 175 g rode biet (gesneden uit pot of blik)
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • ½ eetlepel mosterd 
  • ½ eetlepel azijn 
  • 1 eetlepel water 
  • peper naar smaak 

Koolhydraten 58,9 g
waarvan suikers 10,4 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 4,6 g
Eiwit 16 g
Vezels 14,7 g
Groenten 248 g
Kcal 648
Zout 1,32 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!