Dahl met spinazie en tomaat

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Dahl, linzen, met spinazie en tomaat

Ingrediënten

  • 120 g rode linzen (gedroogd)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 140 g zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels garam masala (zonder toegevoegd zout)
  • ½ liter groentebouillon minder zout
  • 150 g verse spinazie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
586 kcal
Koolhydraten
91,1 g
- waarvan suikers
7,9 g
Vet
9,9 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
23,6 g
Vezels
18,9 g
Groente
267 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Was de rode linzen en de tomaten. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garam masala toe en de knoflook. Bak dit 1 minuten.

Voeg de linzen, tomaten en bouillon toe en laat 15 minuten koken met de deksel op de pan.

Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten koken.

Serveer de dahl met zilvervliesrijst.

Tip: Vervang de zilvervliesrijst door bijvoorbeeld bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme versie

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes