Dahl met spinazie en tomaat

Ingrediënten
- 120 g rode linzen (gedroogd)
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 140 g zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels garam masala (zonder toegevoegd zout)
- ½ liter groentebouillon minder zout
- 150 g verse spinazie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 586 kcal
- Koolhydraten
- 91,1 g
- - waarvan suikers
- 7,9 g
- Vet
- 9,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 23,6 g
- Vezels
- 18,9 g
- Groente
- 267 g
- Zout
- 0,25 g
Bereiding
Was de rode linzen en de tomaten. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garam masala toe en de knoflook. Bak dit 1 minuten.
Voeg de linzen, tomaten en bouillon toe en laat 15 minuten koken met de deksel op de pan.
Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten koken.
Serveer de dahl met zilvervliesrijst.
Tip: Vervang de zilvervliesrijst door bijvoorbeeld bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme versie
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
