Dahl, linzen, met spinazie en tomaat

Bereiding

Was de rode linzen en de tomaten. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garam masala toe en de knoflook. Bak dit 1 minuten.

Voeg de linzen, tomaten en bouillon toe en laat 15 minuten koken met de deksel op de pan.

Voeg de spinazie toe en laat nog 5 minuten koken.

Serveer de dahl met zilvervliesrijst.

Tip: Vervang de zilvervliesrijst door bijvoorbeeld bloemkoolrijst voor een koolhydraatarme versie

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 120 g rode linzen (gedroogd)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 140 g zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels garam masala (zonder toegevoegd zout)
  • ½ liter groentebouillon minder zout
  • 150 g verse spinazie

Koolhydraten 91,1 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 9,9 g
waarvan verzadigd 1,9 g
Eiwit 23,6 g
Vezels 18,9 g
Groenten 267 g
Kcal 586
Zout 0,25 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!