Eiersalade met bieslook en kappertjes

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Eiersalade met bieslook en kappertjes

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 10 takjes bieslook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • Voor 10 porties.

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
45 kcal
Koolhydraten
0,7 g
- waarvan suikers
0,3 g
Vet
3,1 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
3,6 g
Vezels
0,2 g
Groente
0 g
Zout
0,25 g

Bereiding

Kook de eieren 8 á 10 minuten en laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water.

Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn en hak de kappertjes grof.

Meng de eieren met de bieslook, mosterd, griekse yoghurt, kappertjes, kerrie en peper.

Bewaar afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Groente en fruit in de vorm van een ijsco