Eimuffin met groenten

Ingrediënten
- 200 g restjes groente zoals tuinerwten, paprika, courgette, wortel
- 4 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 125 g amandelmeel
- 50 g boekweitmeel
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepel milde olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 206 kcal
- Koolhydraten
- 6,6 g
- - waarvan suikers
- 1,9 g
- Vet
- 15,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,2 g
- Eiwit
- 8,6 g
- Vezels
- 2,4 g
- Groente
- 25 g
- Zout
- 0,12 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de groenten in kleine stukjes.
Kluts de eieren samen met de melk luchtig in een kom.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng door elkaar.
Doe de groenten erbij en meng nogmaals door elkaar.
Verdeel over 8 muffinvormpjes- of bakjes.
Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
