Erwtensoep met makreel

Ingrediënten
- 1 ui
- stukje knolselderij
- 1 worteltje
- mespunt kerrie
- 1 eetlepel vloeibare margarine*
- 1 kleine aardappel
- 3 dl groentebouillon*
- 300 gram diepvries doperwten
- 150 gram gestoomde makreel
- 1 takje bladselderij
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 499 kcal
- Koolhydraten
- 34 g
- Vet
- 27 g
- - waarvan verzadigd
- 5 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 11 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 2,3 g
Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.
Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.
Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met wat peper.
Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.
Garneer met wat bladselderij.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
