Erwtensoep met makreel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje knolselderij
  • 1 worteltje
  • mespunt kerrie
  • 1 eetlepel vloeibare margarine*
  • 1 kleine aardappel
  • 3 dl groentebouillon*
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 150 gram gestoomde makreel
  • 1 takje bladselderij

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
499 kcal
Koolhydraten
34 g
Vet
27 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
26 g
Vezels
11 g
Groente
250 g
Zout
2,3 g

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.

Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.

Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.

Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.

Maak de soep op smaak met wat peper.

Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.

Garneer met wat bladselderij. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes