Falafel salade met gegrilde groenten

Bereiding

Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, ras el hanout, zout en (chili)peper.

Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten totdat de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel twee pannen of de grillstand op je oven).

Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).

Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel en knijp de knoflook erboven uit.

Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en roer de hummusdressing erdoor. Serveer de falafelballetjes ernaast.

Tip: Geroosterde sesamzaadjes en een verse chilipeper maken deze salade helemaal af.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • ½ biologische aubergine 
  • 1 biologische courgette 
  • 2 theelepels biologische Ras el hanout 
  • ½ biologische Romaanse sla 
  • 2 biologische rode uien
  • 150 g biologische falafelballetjes 
  • 100 g biologische hummus 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 41 g
waarvan suikers 15,9 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 19 g
Vezels 15 g
Groente 325 g
Kcal 583
Zout 1 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.