Fish and Chips

Bereiding

Snijd de aardappelen in dikke repen en meng met 1 eetlepel olie, paprikapoeder en peper. Leg dit op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 50 minuten in de oven op 180°C. Schep tussendoor een aantal keer om.

Scheur 1 andijvie in stukken. Snijd 1 courgette in plakjes en pers ½ citroen uit.

Snijd 200 g heilbotfilet in 6-8 repen. Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en peper en wentel in 2 eetlepels bloem. Bak de visrepen ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie aan beide kanten.

Meng de andijvie en courgette met 2 eetlepels cocktailsaus.

Garneer de aardappel en vis eventueel met partjes citroen en serveer met de andijvie-courgette salade.

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, rauw    
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • paprikapoeder    
  • peper        
  • 250 g andijvie    
  • 1 courgette    
  • citroensap    
  • 200 g heilbot, wit, rauw    
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels cocktailsaus    

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 45,3 g
waarvan suikers 10,7 g
Vet 29,3 g
waarvan verzadigd 3,9 g
Eiwit 27,8 g
Vezels 6,3 g
Groenten 240 g
Kcal 570
Zout 1,3 g

Ingestuurd door: Weight Watchers