Frittata met champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was onder de kraan en snijd in stukken.

Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten af onder de kraan.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en verwarm kort mee.

Klop de eieren los met de kruiden roomkaas. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

Schenk het ei-roommengsel bij de groenten en schep alles goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.

Tip: Het is ook erg lekker om wat (geiten)kaas op de frittata te strooien.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 1 biologische gele paprika 
  • 50 g biologische spinazie 
  • 250 g biologische champignons 
  • 200 g biologische doperwten 
  • 3 biologische eieren
  • 100 g biologische roomkaas 
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 17,3 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 38,6 g
waarvan verzadigd 13,0 g
Eiwit 24,1 g
Vezels 9,4 g
Groente 335 g
Kcal 520
Zout 0,81 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.