Frittata met champignons

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was onder de kraan en snijd in stukken.

Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten af onder de kraan.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en verwarm kort mee.

Klop de eieren los met de kruiden roomkaas. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

Schenk het ei-roommengsel bij de groenten en schep alles goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.

Tip: Het is ook erg lekker om wat (geiten)kaas op de frittata te strooien.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische gele paprika 
  • 50 g biologische spinazie 
  • 250 g biologische champignons 
  • 200 g biologische doperwten 
  • 3 biologische eieren
  • 100 g biologische roomkaas 
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 17,3 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 38,6 g
waarvan verzadigd 13,0 g
Eiwit 24,1 g
Vezels 9,4 g
Groente 335 g
Kcal 520
Zout 0,81 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.