Fruitige salade met rosbief

Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 1 appel
- 35 g walnoten
- 100 g gemengde salade
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- peper naar smaak
- 60 g rosbief
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 298 kcal
- Koolhydraten
- 15,3 g
- - waarvan suikers
- 11,2 g
- Vet
- 19,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 12,5 g
- Vezels
- 6,4 g
- Groente
- 172 g
- Zout
- 0,2 g
Bereiding
Verwijder de uiteinden van de winterpeen en schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakjes.
Was de appel en snijd in blokjes.
Hak de walnoten grof.
Meng de gemengde salade met de olijfolie, balsamico azijn en peper.
Voeg de wortel en appel toe aan de salade.
Verdeel over de borden en maak af met de rosbief en walnoten.
Tip: Voor een vegetarische versie kun je de rosbief vervangen door bijvoorbeeld gegrilde halloumi
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
