Fruitige salade met rosbief

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 appel
  • 35 g walnoten
  • 100 g gemengde salade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • peper naar smaak
  • 60 g rosbief

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
298 kcal
Koolhydraten
15,3 g
- waarvan suikers
11,2 g
Vet
19,1 g
- waarvan verzadigd
2,8 g
Eiwit
12,5 g
Vezels
6,4 g
Groente
172 g
Zout
0,2 g

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de winterpeen en schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakjes.

Was de appel en snijd in blokjes.

Hak de walnoten grof.

Meng de gemengde salade met de olijfolie, balsamico azijn en peper.

Voeg de wortel en appel toe aan de salade.

Verdeel over de borden en maak af met de rosbief en walnoten.

Tip: Voor een vegetarische versie kun je de rosbief vervangen door bijvoorbeeld gegrilde halloumi

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes