Fusilli met vegan mozzarella

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Spoel de spinazie in een vergiet af onder de kraan. Roer olijfolie extra vierge en de spinazie door de warme pasta en zet afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten. 

Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Scheur of snijd de vegan mozzarella klein.

Roer de rode biet-mierikswortelsaus door de pasta. Voeg tenslotte de ui en rode bietenblokjes toe en roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de vegan mozzarella.

Tip: Ook lekker met walnoten.

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren fusilli 
  • 100 g biologische baby spinazie 
  • 1 biologische rode ui 
  • 250 g biologische rode bietjes 
  • 120 g biologische vegan mozzarella
  • 60 g biologische rode biet en mierikswortelspread
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • 1 eetlepel bakolie

Koolhydraten 74 g
waarvan suikers 10 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 12 g
Eiwit 18 g
Vezels 13 g
Groente 220 g
Kcal 691
Zout 1,5 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.