Fusilli met vegan mozzarella

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Spoel de spinazie in een vergiet af onder de kraan. Roer olijfolie extra vierge en de spinazie door de warme pasta en zet afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten. 

Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Scheur of snijd de vegan mozzarella klein.

Roer de rode biet-mierikswortelsaus door de pasta. Voeg tenslotte de ui en rode bietenblokjes toe en roer goed door.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de vegan mozzarella.

Tip: Ook lekker met walnoten.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 170 g biologische volkoren fusilli 
  • 100 g biologische baby spinazie 
  • 1 biologische rode ui 
  • 250 g biologische rode bietjes 
  • 120 g biologische vegan mozzarella
  • 60 g biologische rode biet en mierikswortelspread
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • 1 eetlepel bakolie

Koolhydraten 74 g
waarvan suikers 10 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 12 g
Eiwit 18 g
Vezels 13 g
Groente 220 g
Kcal 691
Zout 1,5 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.