Gebakken noedels met pindasaus

Ingrediënten
- 130 g noedels, rijst-
- 700 g nasi-bamigroenten
- 250 g vegetarische basis rulstukjes
- 125 g taugé
- 200 ml kookroom
- 5 eetlepels 100% pindakaas
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 bosuitjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 459 kcal
- Koolhydraten
- 41,5 g
- - waarvan suikers
- 7,6 g
- Vet
- 21,5 g
- - waarvan verzadigd
- 8,2 g
- Eiwit
- 20 g
- Vezels
- 9,8 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,94 g
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en haal hem van het vuur.
Doe de noedels in het gekookte water en laat 3 minuten staan. Trek vervolgens de noedels los met een vork, giet het water af en laat goed uitlekken.
Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de nasi-bamigroenten 5 minuten. Voeg daarna ook de vegetarische stukjes toe en bak deze 3 minuten mee, voeg vervolgens ook de taugé toe en schep het geheel goed door elkaar.
Verwarm ondertussen in een steelpannetje de kookroom met de pindakaas en sambal. Breng al roerende bijna aan de kook.
Serveer de noedels met de groenten, vegetarische stukjes en de pindasaus. Garneer met wat gesneden bosui.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
