Gekaramel­liseer­de witlof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was (of schil) de zoete aardappels en snijd klein. Doe de zoete aardappels in een kom en hussel ze met olijfolie extra vierge, zout en peper.

Spreid uit over de bakplaat en bak de zoete aardappels in 20-30 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Verwijder de onderkant van de witlof en snijd in de lengte doormidden of in vieren. Pel de ui en snijd in dunne ringen.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de witlof en rode ui aan alle kanten bruin op een middelhoog vuur (3 minuten).

Halveer de sinaasappel en knijp het sap erboven uit. Zet het vuur laag en laat afgedekt 10 minuten rustig stoven.

Verhit een droge koekenpan en bak de bermuda burger op een laag vuur gaar (7-9 minuten).

Serveer de witlof met ernaast de bermuda burger en de geroosterde zoete aardappels. Hak de hazelnoten klein en strooi over het gerecht.   

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 500 g biologische zoete aardappels 
  • 500 g biologische witlof 
  • 2 biologische rode uien
  • ½ biologische sinaasappel, sap 
  • 2 biologische Bermuda burgers
  • 25 g biologische hazelnoten
  • 1 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 84,2 g
waarvan suikers 32,7 g
Vet 33,4 g
waarvan verzadigd 4,9 g
Eiwit 13,6 g
Vezels 15,5 g
Groente 575 g
Kcal 718
Zout 0,4 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.