Gember-kaneel­peertjes met zure room

Bereiding

Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis en pers de limoen uit.

Besprenkel of kwast de peren rondom met een klein beetje van het limoensap.

Schil de gember en snijd in dunne plakjes.

Doe de rest van het limoensap, een half limoentje, de specerijen en gember in een pan.

Leg de peren erbij.

Vul de pan met water tot de peren nét onder staan.

Laat een paar minuten zachtjes koken tot je gemakkelijk met een vork door de peren kan prikken.

Haal de peren, specerijen, limoen en gember uit het kookvocht.

Breng het overgebleven vocht opnieuw aan de kook tot er -op laag vuur- een gebonden, karamelkleurige siroop ontstaat.

Leg de peren op dessertbordjes.

Schep er eventueel een beetje zure room in of naast.

Bestrooi met de pecannoten.

Maak af met een scheutje van de ingekookte siroop.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 1 limoen
  • klein stukje verse gember
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 5 g pecannoten
  • 2 eetlepels zure room

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 7,2 g
Vet 5,6 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 1,0 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 94
Zout 0,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!