Gepocheerde scholfilet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de penen en snijd in dunne plakjes. Meng met olijfolie en spreid uit over de bakplaat. Rooster de penen in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en broccolirijst 5 minuten. Hak de pinda's klein en meng door de broccolirijst.

Heb je een glutenallergie? Was de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Breng intussen water met het groentebouillontablet aan de kook in een ruime pan. Temper dan het vuur en leg de scholfilet met een schuimspaan in de bouillon, maar zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt/borrelt. Doe de deksel op de pan en pocheer de vis gedurende 5 minuten. Haal de vis met de schuimspaan uit het vocht en laat uitlekken.

Serveer de gebakken broccolirijst met de gepocheerde scholfilet en geroosterde regenboogpenen.

Tip: Je kunt de penen ook koken in plaats van roosteren in de oven.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediƫnten

  • 300 g biologische regenboogpenen
  • 2 biologische uien 
  • 400 g biologische broccolirijst
  • 50 g biologische pinda's
  • ½ biologische groentebouillontablet
  • 200 g biologische scholfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 12 g
Vet 32 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 30 g
Vezels 13 g
Groente 400 g
Kcal 502
Zout 1,5 g

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.