Gevulde avocado in het groen

Bereiding

Snijd de komkommer in kleine blokjes en hak de walnoten grof.

Meng de geraspte biet in een kom met het balsamicoazijn, nootmuskaat, olijfolie, walnoten en peper naar smaak.

Laat even staan om de smaken in te laten trekken.

Verdeel de bladsla over 4 bordjes.

Ontpit en ontvel de avocado’s en leg een half exemplaar met de bolle kant naar beneden op een bordje.

Schep het bietenmengsel royaal in het holletje van de avocado en wat je overhoudt ernaast.

Bestrooi met de koriander, komkommer en granaatappeltjes.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 75 g komkommer
  • 30 g walnoten
  • 150 g rauwe rode bietjes, geraspt
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 handen gemengde sla
  • 2 rijpe avocado’s
  • handje vers korianderblad
  • 75 g granaatappelpitjes
  • peper

Koolhydraten 5,9 g
waarvan suikers 5,3 g
Vet 20,2 g
waarvan verzadigd 2,2 g
Eiwit 3,5 g
Vezels 5,0 g
Groente 130 g
Kcal 231
Zout 0,07 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.