Gevulde portobello's

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verwijder de steeltjes uit de portobello’s. Vet een ovenschaal in met olijfolie en doe de portobello’s hierin.

Laat de artisjokken uitlekken en snijd eventueel nog fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.

Vul de portobello’s met spinazie (ontdooid), artisjokken en zongedroogde tomaten en bestrooi ze met de gedroogde oregano.

Bak de gevulde portobello’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak ondertussen de amandelen grof.

Garneer de portobello’s met de gehakte amandelen en verbrokkel de feta erover.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 4 portobello’s
  • 1 pot gemarineerde artisjokken
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 100 g spinazie (diepvries)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 45 g (geroosterde) amandelen 
  • 45 g feta

Koolhydraten 17,1 g
waarvan suikers 8,9 g
Vet 8,4 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 9,7 g
Vezels 6,1 g
Groente 160 g
Kcal 195
Zout 1,07 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.