Gevulde tomatenstoof

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten mee.

Voeg de tomaat en soepgroenten toe en blus af met het water.

Breng alles aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. De laatste 10 minuten kun je de bonenmix en de volkoren macaroni toevoegen.

Roer af en toe, proef en breng op smaak met peper. Garneer met olijfolie extra vierge.

Tip: Ook erg lekker met verse selderij of basilicum.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 2 biologische uien
  • 2 biologische romatomaten
  • 100 g biologische tomatenpuree
  • 250 g biologische boerensoepgroenten
  • ½ biologische groentebouillontablet
  • 200 g biologische bonenmix
  • 170 g biologische volkoren macaroni
  • 1 eetlepel bakolie
  • 600 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Koolhydraten 81 g
waarvan suikers 17 g
Vet 18 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 20 g
Vezels 18 g
Groente 305 g
Kcal 608
Zout 1,9 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.