Bereiding

Kook het ei. Was ondertussen de tomaten. komkommer en paprika. Snijd ze in blokjes. Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.

Laat het ei schrikken. Pel het ei en snij het in stukjes.

Doe alles samen met de sla in een kom en meng het goed door elkaar.

Maak een dressing van de magere yoghurt, uitgeperste knoflook, peper naar smaak toevoegen schenk het mengesel over de salade.

Leg de tortilla's op twee borden en vul ze met de salade. Rol de tortilla's op of vouw ze dubbel. Eet smakelijk!

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, diëtiste van het Diabetes Fonds:

"Het is een lekker licht recept voor op een balansdag! Een zelfgemaakte dressing bevat minder zout en calorieën dan kant-en-klare dressing. Neem meergranen tortilla’s i.p.v. witte tortilla’s, zo bevat de maaltijd meer voedingsvezels. Voor meer groenten kunt u radijsjes, mais, kidneybonen of rode ui toevoegen. Er zitten dan wel iets meer koolhydraten in het gerecht."

 

Ingrediënten

  • 2 meergranen tortilla's
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • paar blaadjes ijsbergsla
  • 1 ei
  • gerookte kip (100 gram)
  • paar eetlepels magere yoghurt
  • teentje knoflook
  • snufje peper

Koolhydraten 27.5 g
Vet 8.5 g
waarvan verzadigd 3.5 g
Eiwit 25 g
Vezels 3 g
Groente 145 g
Kcal 294
Zout 0.8 g