Groene currypasta

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Groene currypasta

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 groene pepers
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 40 g verse koriander
  • 1 limoen
  • 1½ theelepel laos
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel peper
  • 1 eetlepel sojasaus, natriumarm
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
47 kcal
Koolhydraten
3,1 g
- waarvan suikers
1,3 g
Vet
3,5 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
0,5 g
Vezels
0,5 g
Groente
20 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Pel en snijd de ui en knoflook grof. Halveer de groene pepers, verwijder eventueel de zaadlijsten als je de currypasta wat milder wilt. Schil de gember en snijd in grove stukken.

Verwijder de droge gedeelten van de citroengras en snijd de rest in stukken. Hak de koriander grof.

Was de limoen en rasp de schil. Pers vervolgens uit.

Doe alle ingrediënten samen in een blender of pureer met een staafmixer tot een mooie pasta.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes