Groentelasagne

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verwijder de blaadjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

Smelt de plantaardige margarine in een pan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Laat op laag vuur 5 minuten garen tot de bloem begint te verkleuren.

Voeg de sojadrink in scheuten toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 6 minuten koken tot een dikke saus, dit heet bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd plakken van ½ cm van de courgettes en aubergines.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergineplakken om de beurt in 2 min per kant goudbruin. Bak hierna het vegetarisch gehakt kort aan en voeg samen met de tomatensaus

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken. Verdeel ⅓ tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de paprika, courgette, aubergine, bechamelsaus over de ovenschaal.

Maak zo nog 2 lagen met de tomatensaus, courgette, aubergine en bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus.

Bak in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 390 g tomatensaus zonder suiker
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 50 g plantaardige margarine
  • 50 g tarwebloem
  • 500 ml ongezoete sojadrink
  • 1 takje rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 35,8 g
waarvan suiker 19,6 g
Vet 19,4 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwitten 29,5 g
Vezels 10,6 g
Groente 330 g
Kcal 451
Zout 1,7 g

Ingestuurd door: Chantal Warmerdam

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!