Groentepasta met zoete aardappel

Bereiding

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Schil de zoete aardappelen en wortelen. Snijd ze vervolgens ook in kleine blokjes.

Verhit op middelhoog vuur een beetje olijfolie in een wok en roerbak de vegetarische reepjes in 5 minuten krokant.

Voeg de groenten toe en bak mee tot de zoete aardappel en wortel beetgaar zijn.

Snijd ondertussen de courgette met een spiraalsnijder tot lange slierten. Bak de courgettespaghetti 2 minuten in een koekenpan.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de gewokte groenten overheen. Bestrooi met wat pompoenpitten.

Meer lekkere recepten?

Schrijf je dan in voor onze Lekker Minder Suiker nieuwsbrief. Iedere maand heerlijke recepten en gezonde tips in je mailbox.

Inschrijven

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 150 g zoete aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g vegetarische reepjes
  • 2 courgettes
  • 30 g pompoenpitten

Koolhydraten 38,6 g
waarvan suikers 20,5 g
Vet 18,3 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 24 g
Vezels 13,8 g
Groente 420 g
Kcal 441
Zout 1,2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!