Güveç

Bereiding

Snijd het lamsvlees in flinke dobbelstenen. Verwijder eventueel het vet.

Ontvel de tomaten, ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukken.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Maak de groente schoon en snijd alles in grove stukken.

Verwarm de olie in de pan of pot en braad hierin het lamsvlees aan. Voeg de uien toe en bak ze zachtjes ca. 5 minuten mee.

Doe de tomatenpuree erbij en laat dit een paar minuutjes meebakken. Voeg dan de overige ingrediënten toe en kruiden naar smaak en een kopje water.

Dek de pot/pan af en laat alles in ongeveer een uur zachtjes gaar stoven.

Doe de rijst in een zeef en was de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Serveer het vlees en de groenten met de rijst

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 500 gram mager lamsvlees
  • 500 gram tomaten
  • 4 aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote aubergine
  • 1 grote courgette
  • 10 groene Turkse pepers
  • olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 Turkse rode peper
  • gedroogde munt
  • oregano
  • 240 g zilvervliesrijst

 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 43 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 22 g
Vezels 4 g
Groente 310 g
kcal 398
Zout 0,1 g

Ingestuurd door: Nederlandse Diabetes Federatie