Hartige muffins met groente­spread

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Roer de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaas door elkaar.

Klop de eieren los en meng de olijfolie en de groentespread erdoor.

Roer het natte en het droge mengsel door elkaar en vul de vormpjes van de muffinvorm tot ca. driekwart met dit beslag.

Bak de muffins ca. 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 90 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 potje farm vegetables spinazie-pijnboompit (Allos)*
  • muffintray, ingevet
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 19,4 g
waarvan suikers 0,9
Vet 6,8 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 8,8 g
Vezels 1,2 g
Kcal 177
Zout 0,5 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!