Hartige muffins met groente­spread

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Roer de bloem, het zout, het bakpoeder en de kaas door elkaar.

Klop de eieren los en meng de olijfolie en de groentespread erdoor.

Roer het natte en het droge mengsel door elkaar en vul de vormpjes van de muffinvorm tot ca. driekwart met dit beslag.

Bak de muffins ca. 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 90 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 1 potje farm vegetables spinazie-pijnboompit (Allos)*
  • muffintray, ingevet
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 19,4 g
waarvan suikers 0,9
Vet 6,8 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 8,8 g
Vezels 1,2 g
Kcal 177
Zout 0,5 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!