Heldere champignonsoep

Ingrediënten
- 75 g kastanjechampignons
- 40 g prei
- 1 sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 ml groentebouillon minder zout
- snufje peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 162 kcal
- Koolhydraten
- 10,6 g
- Vet
- 11 g
- - waarvan verzadigd
- 1,8 g
- Eiwit
- 3,5 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 190 g
- Zout
- 0,44 g
Bereiding
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve ringen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg vervolgens de champignons, prei en de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon toe en kook de soep 2 á 3 minuten.
Breng op smaak met peper.
Tip: Eet de soep samen met een volkoren boterham of cracker voor een meer vullende lunch, bijvoorbeeld een cracker met tomaat en Provençaalse kruiden.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
