Japanse salade met avocado en wasabidressing

Ingrediënten
- 200 g rucola
- 200 g watercress
- halve avocado
- 2 theelepels wasabi
- 2 theelepels arachideolie
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel zout
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 77 kcal
- Koolhydraten
- 1,1 g
- - waarvan suikers
- 0,6 g
- Vet
- 5,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 3,2 g
- Vezels
- 3,7 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,56 g
Bereiding
Meng in een kommetje de wasabi, olie, limoensap, zout en peper door elkaar.
Pluk de waterkers. Was en droog de waterkersblaadjes en rucola.
Snijd de avocado in blokjes.
Doe beide slasoorten met de avocado in een schaal en schenk de wasabidressing erover.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
