Japanse salade met avocado en wasabidressing

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 200 g rucola
  • 200 g watercress
  • halve avocado
  • 2 theelepels wasabi
  • 2 theelepels arachideolie
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 theelepel zout
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
77 kcal
Koolhydraten
1,1 g
- waarvan suikers
0,6 g
Vet
5,8 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
3,2 g
Vezels
3,7 g
Groente
100 g
Zout
0,56 g

Bereiding

Meng in een kommetje de wasabi, olie, limoensap, zout en peper door elkaar.

Pluk de waterkers. Was en droog de waterkersblaadjes en rucola.

Snijd de avocado in blokjes.

Doe beide slasoorten met de avocado in een schaal en schenk de wasabidressing erover.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes