Kalkoen met cumberlandsaus

Bereiding

Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil eraf.

Snijd de schil in reepjes. Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.

Pers een halve sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd erin op. Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.

Roer de schilletjes erdoor en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder. Laat de saus afkoelen.

Bestrooi de kalkoenfilets met peper en weinig zout. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Geef de saus erbij.

Lekker met bloemkool en 3 kleine aardappelen.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels rode port
  • mespunt gemberpoeder
  • 2 kalkoenfilets
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 17 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 26 g
Vezels 2 g
Groente 0 g
Kcal 267
Zout 0,3 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum