Kalkoen met pruimenchutney

Bereiding

Was de pruimen, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes. Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Doe de pruimen, de ui, de zoetstof, de rode wijn en de specerijen in een pan en breng dit langzaam aan de kook.

Laat het geheel onder regelmatig roeren inkoken tot het een dikke massa is geworden. Laat de chutney afkoelen.

Bestrooi de kalkoenmedaillons met peper. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan beide zijden in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef er de chutney bij.

Ingrediënten

  • 75 g gedroogde, gewelde pruimen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel zoetstof
  • 1 eetlepel rode wijn
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 13,3 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 25,7 g
Vezels 2,9 g
Groente 50 g
Kcal 214
Zout 0,18 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum