Kalkoen met sjalot en rozijnen

Ingrediënten
- 25 g rozijnen
- 2 sjalotjes
- 200 g kalkoenfilet
- 1 winterpeen
- 1 eetlepel vloeibare margarine*
- 100 ml bouillon*
- citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 226 kcal
- Koolhydraten
- 14,7 g
- - waarvan suikers
- 12,3 g
- Vet
- 6,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 25,9 g
- Vezels
- 3 g
- Groente
- 80 g
- Zout
- 0,79 g
Bereiding
Was de rozijnen.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.
Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.
Snijd de wortel in dunne plakjes.
Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin. Bak de sjalotjes mee.
Voeg de bouillon en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.
Maak het gerecht op smaak met enkele druppels citroensap.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.
Foto: Shutterstock
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
