Kalkoen met sjalot en rozijnen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang

Ingrediënten

  • 25 g rozijnen
  • 2 sjalotjes
  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine*
  • 100 ml bouillon*
  • citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
226 kcal
Koolhydraten
14,7 g
- waarvan suikers
12,3 g
Vet
6,4 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
25,9 g
Vezels
3 g
Groente
80 g
Zout
0,79 g

Bereiding

Was de rozijnen.

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.

Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.

Snijd de wortel in dunne plakjes.

Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin. Bak de sjalotjes mee.

Voeg de bouillon en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.

Maak het gerecht op smaak met enkele druppels citroensap.

 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.

Foto: Shutterstock

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes