Kalkoen met sjalot en rozijnen

Bereiding

Was de rozijnen.

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.

Snijd de kalkoenfilet in smalle repen en bestrooi ze met peper.

Snijd de wortel in dunne plakjes.

Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen bruin. Bak de sjalotjes mee.

Voeg de bouillon en de rozijnen toe en smoor de kalkoen in 5 minuten gaar.

Maak het gerecht op smaak met enkele druppels citroensap.

 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon en margarine gebruikt. Kijk op de verpakking.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 25 g rozijnen
  • 2 sjalotjes
  • 200 g kalkoenfilet
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine*
  • 100 ml bouillon*
  • citroensap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 14,7 g
waarvan suikers 12,3 g
Vet 6,4 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 25,9 g
Vezels 3 g
Groente 80 g
Kcal 226
Zout 0,79 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum