Kalkoenreepjes met aardappelpuree en broccoli

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de paprika in reepjes.

Snijd de aardappelen in blokjes, kook in 20 minuten gaar en giet af. 

Stamp de aardappelen, roer de melk door de puree en breng op smaak met peper en nootmuskaat. 

Kook 250 g broccoliroosjes in ca. 5 minuten beetgaar en giet af. 

Snijd de kalkoenfilet en 1 ui in stukjes en bak in 1 eetlepel olie. 

Voeg de paprika en broccoli toe.Voeg naar smaak peper toe. 

Schenk er 60 ml groentebouillon laat ca. 10-15 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper. 

Serveer de kalkoenreepjes met puree en broccoli.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 250 g broccoli  
  • 150 g aardappelen, rauw
  • 100 g kalkoenfilet
  • 1 ui   
  • 50 ml magere melk
  • 1 rode paprika    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 60 ml groentebouillon*
  • peper
  • nootmuskaat

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 43,2 g
waarvan suikers 13,8 g
Vet 13,4 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 38,8 g
Vezels 14,1 g
Groente 430 g
Kcal 478
Zout 0,88 g

Ingestuurd door: Weight Watchers