Dip voor groente­friet

Aantal personen
10 personen
Kooktijd
240 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Dip voor groentefriet

Ingrediënten

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 theelepels olijfolie
  • sap van ¼ citroen
  • 1 theelepel za’atar
  • verse munt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
27 kcal
Koolhydraten
0,7 g
- waarvan suikers
0,6 g
Vet
2,3 g
- waarvan verzadigd
1,1 g
Eiwit
0,7 g
Vezels
0 g
Groente
0 g
Zout
0,02 g

Bereiding

Neem een vergiet en leg hier een handdoek overheen. Schenk de yoghurt in de handdoek en vouw deze dicht.

Laat de yoghurt vervolgens minimaal 4 uur uitlekken, zo ontstaat een dikke yoghurt.

Schep de dikke yoghurt in een kom en meng met de olijfolie, citroensap en de za’atar-kruiden.

Garneer de yoghurt met wat blaadjes verse munt.

Serveer met groenten naar keuze om lekker mee te dippen, zoals wortel, paprika of komkommerreepjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes