Dip voor groentefriet

Ingrediënten
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 theelepels olijfolie
- sap van ¼ citroen
- 1 theelepel za’atar
- verse munt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 27 kcal
- Koolhydraten
- 0,7 g
- - waarvan suikers
- 0,6 g
- Vet
- 2,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,1 g
- Eiwit
- 0,7 g
- Vezels
- 0 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,02 g
Bereiding
Neem een vergiet en leg hier een handdoek overheen. Schenk de yoghurt in de handdoek en vouw deze dicht.
Laat de yoghurt vervolgens minimaal 4 uur uitlekken, zo ontstaat een dikke yoghurt.
Schep de dikke yoghurt in een kom en meng met de olijfolie, citroensap en de za’atar-kruiden.
Garneer de yoghurt met wat blaadjes verse munt.
Serveer met groenten naar keuze om lekker mee te dippen, zoals wortel, paprika of komkommerreepjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
