Karnemelktimbaaltjes met aardbeiensalsa

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • sap en rasp van 3 limoenen
  • 50 ml water
  • 400 ml karnemelk
  • 1 el vloeibare margarine om in te vetten
  • 500 g aardbeien
  • 1 el verse munt, fijngehakt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
124 kcal
Koolhydraten
12,9 g
- waarvan suikers
10,6 g
Vet
3,4 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
7,7 g
Vezels
2,4 g
Groente
0 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Week de gelatine in ruim koud water.

Bewaar 1 eetlepel limoensap en breng in een pan de rest van het sap met de rasp van 1 1/2 limoen en 50 ml water aan de kook.

Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het hete limoenvocht. Laat dit mengsel iets afkoelen en roer dan karnemelk erdoor. Laat dit verder afkoelen tot het geleiachtig wordt.

Vet vier timbaaltjes, puddingvormpjes of kopjes met een inhoud van circa 125 ml in en schenk de karnemelkmassa erin. Laat de puddinkjes in de koelkast in circa 1-2 uur opstijven.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de vruchten in stukjes. Schep die met de rest van de geraspte limoenschil, munt en 1 eetlepel limoensap in een kom door elkaar. Laat dit mengsel circa 1/2 uur staan.

Keer de karnemelkpuddinkjes op vier bordjes en schep de aardbeiensalsa eroverheen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes