Karnemelktimbaaltjes met aardbeiensalsa

Bereiding

Mooie, slanke variant van de Italiaanse panna cotta. Heerlijk frisse en vooral lichte puddinkjes die u beslist niet hoeft te laten staan.

Week de gelatine in ruim koud water.

Bewaar 1 eetlepel limoensap en breng in een pan de rest van het sap met de rasp van 1 1/2 limoen en 50 ml water aan de kook.

Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze van het vuur af al roerend op in het hete limoenvocht. Laat dit mengsel iets afkoelen en roer dan karnemelk erdoor. Laat dit verder afkoelen tot het geleiachtig wordt.

Vet vier timbaaltjes, puddingvormpjes of kopjes met een inhoud van circa 125 ml in en schenk de karnemelkmassa erin. Laat de puddinkjes in de koelkast in circa 1-2 uur opstijven.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de vruchten in stukjes. Schep die met de rest van de geraspte limoenschil, munt en 1 eetlepel limoensap in een kom door elkaar. Laat dit mengsel circa 1/2 uur staan.

Keer de karnemelkpuddinkjes op vier bordjes en schep de aardbeiensalsa eroverheen.

Dit recept komt uit het kookboek:

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • sap en rasp van 3 limoenen
  • 50 ml water
  • 400 ml karnemelk
  • 1 el vloeibare margarine om in te vetten
  • 500 g aardbeien
  • 1 el verse munt, fijngehakt

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 12,9 g
waarvan suikers 10,6 g
Vet 3,4 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 7,7 g
Vezels 2,4 g
Groenten 0 g
Kcal 124
Zout 0,15 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds