Kip met tomaten en citroen

Bereiding

Halveer de ui en de knoflook. Wrijf de kipfilet in met de ui en knoflook, saffraan, cayennepeper, komijn en paprikapoeder. Laat dit een nacht marineren.

Snipper de kleine ui en bak ca. 5 minuten met het vlees in de olie. Voeg de tomatenblokjes en het citroensap toe. Doe er de groentebouillon bij en laat ca. 25 minuten inkoken.

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Breng de saus op smaak met cayennepeper, komijn en paprikapoeder.

Snijd de citroen in kwarten. Schep de kip met de saus en bulgur op een bord.

Garneer met partjes citroen.
 

Ingrediënten

  • 1 ui    
  • 1 teentje knoflook    
  • 120 g kipfilet   
  • Saffraan    
  • Cayennepeper    
  • Komijnpoeder 
  • Paprikapoeder    
  • 1 kleine ui    
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g tomatenblokjes
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 50 ml groentebouillon
  • 40 g bulgur, ongekookt    
  • 1 citroen  

Koolhydraten 42 g
Vet 17 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 47 g
Vezels 13 g
Groente 290 g
Kcal 541
Zout 1,2 g