Kip teriyaki salade

Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes.

Voeg halverwege het bakken de sojasaus en gemberpoeder toe aan de kip en pers de knoflook erboven uit.

Bak de taugé 1 minuut mee met de kip.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.

Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de kip en taugé.

Garneer met de cashewnoten, bosui en pers wat limoensap uit boven de borden.

Lekker met wat maïs en rode paprika!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 150 g kipfiletblokjes
  • 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g taugé
  • 1 bosui
  • 150 g gemengde sla
  • 70 g cashewnoten, ongezouten
  • 1 limoen

Koolhydraten 19,6 g
waarvan suikers 12,9 g
Vet 20,3 g
waarvan verzadigd 4,2 g
Eiwit 33,9 g
Vezels 3,5 g
Groente 160 g
Kcal 403
Zout 0,18 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.