Kip teriyaki salade

Ingrediënten
- olijfolie
- 150 g kipfiletblokjes
- 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook
- 125 g taugé
- 1 bosui
- 150 g gemengde sla
- 70 g cashewnoten, ongezouten
- 1 limoen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 403 kcal
- Koolhydraten
- 19,6 g
- - waarvan suikers
- 12,9 g
- Vet
- 20,3 g
- - waarvan verzadigd
- 4,2 g
- Eiwit
- 33,9 g
- Vezels
- 3,5 g
- Groente
- 160 g
- Zout
- 0,18 g
Bereiding
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes.
Voeg halverwege het bakken de sojasaus en gemberpoeder toe aan de kip en pers de knoflook erboven uit.
Bak de taugé 1 minuut mee met de kip.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.
Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de kip en taugé.
Garneer met de cashewnoten, bosui en pers wat limoensap uit boven de borden.
Lekker met wat maïs en rode paprika!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
