Kip teriyaki salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kip teriyaki salade

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 150 g kipfiletblokjes
  • 2 eetlepels sojasaus, natriumarm
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g taugé
  • 1 bosui
  • 150 g gemengde sla
  • 70 g cashewnoten, ongezouten
  • 1 limoen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
403 kcal
Koolhydraten
19,6 g
- waarvan suikers
12,9 g
Vet
20,3 g
- waarvan verzadigd
4,2 g
Eiwit
33,9 g
Vezels
3,5 g
Groente
160 g
Zout
0,18 g

Bereiding

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes.

Voeg halverwege het bakken de sojasaus en gemberpoeder toe aan de kip en pers de knoflook erboven uit.

Bak de taugé 1 minuut mee met de kip.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes.

Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de kip en taugé.

Garneer met de cashewnoten, bosui en pers wat limoensap uit boven de borden.

Lekker met wat maïs en rode paprika!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes