Klassiek braadstuk

Bereiding

Bestrooi het magere varkensbraadstuk met peper.

Snijd 3 wortels, 200 g selderij en 2 preien in stukjes en braad samen met het braadstuk in 2 eetlepels olie ca. 8 minuten aan.

Voeg 2 laurierblaadjes toe.

Haal het braadstuk uit de pan, roer er 3 eetlepels tomatenpuree door, laat kort bruinen en blus af met 750 ml groentebouillon.

Leg het braadstuk in de jus, doe het deksel op de braadpan en laat het braadstuk ca. 70 minuten in de oven op 200°C garen.

Haal het braadstuk, de laurierblaadjes en een paar stukjes groenten uit de pan, pureer de saus en breng op smaak met peper.

Snijd het braadstuk in plakken en serveer met de saus en de groenten.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 600 g mager varkensvlees, rauw   
  • 3 middelgrote wortels   
  • 200 g selderij    
  • 2 stengels prei    
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blaadjes laurier    
  • 3 eetlepels tomatenpuree    
  • 750 ml groentebouillon*
  • Peper     

 

Koolhydraten 10 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 25 g
Vezels 5 g
Groente 120 g
Kcal 208
Zout 2 g