Kleurrijke eiwrap

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Kleurrijke eiwrap met rode biet en wortel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g gekookte rode bieten
  • 2 bladeren kropsla
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • 30 g julienne wortel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
274 kcal
Koolhydraten
6 g
Vet
20,4 g
- waarvan verzadigd
2,6 g
Eiwit
15 g
Vezels
2,6 g
Groente
90 g
Zout
0,53 g

Bereiding

Klop de eieren samen met het scheutje melk los.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de omelet op laag vuur gaar.

Snijd de bieten in blokjes. Was de slabladeren en verwijder de harde kern.

Meng de yoghurt met de mosterd en breng op smaak met peper.

Verdeel de sla, bieten, julienne wortel en de mosterdsaus over de eiwrap. Rol de wrap op.

Tip: Wil je de portie wat groter maken? Vul deze eiwrap dan aan met een halve avocado. 
Dit recept is ook ideaal om je groenterestjes op te maken. Je kunt namelijk met de vulling van de eiwrap makkelijk variëren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes