Kleurrijke eiwrap

Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g gekookte rode bieten
- 2 bladeren kropsla
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- peper
- 30 g julienne wortel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 274 kcal
- Koolhydraten
- 6 g
- Vet
- 20,4 g
- - waarvan verzadigd
- 2,6 g
- Eiwit
- 15 g
- Vezels
- 2,6 g
- Groente
- 90 g
- Zout
- 0,53 g
Bereiding
Klop de eieren samen met het scheutje melk los.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de omelet op laag vuur gaar.
Snijd de bieten in blokjes. Was de slabladeren en verwijder de harde kern.
Meng de yoghurt met de mosterd en breng op smaak met peper.
Verdeel de sla, bieten, julienne wortel en de mosterdsaus over de eiwrap. Rol de wrap op.
Tip: Wil je de portie wat groter maken? Vul deze eiwrap dan aan met een halve avocado.
Dit recept is ook ideaal om je groenterestjes op te maken. Je kunt namelijk met de vulling van de eiwrap makkelijk variëren.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
