Koekjes van broccoli

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar. Giet de broccoli vervolgens af.

Pureer de broccoli. Meng de broccoli met de volkoren tarwemeel, ei, oregano, peper en geraspte Parmezaanse kaas tot een glad beslag.

Vorm met behulp van 2 lepels ongeveer 12 koekjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes 25 minuten in de oven en keer halverwege om.

Tip: Liever nog minder koolhydraten? Gebruik dan amandelmeel in plaats van volkoren tarwemeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g broccoli
  • 60 g volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 2 theelepel oregano
  • snufje peper
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Koolhydraten 3,3 g
Vet 1,1 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,2 g
Vezels 1,0 g
Groente 13 g
Kcal 34
Zout 0,07 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!