Koekjes van broccoli

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Koekjes van broccoli

Ingrediënten

  • 150 g broccoli
  • 60 g volkoren tarwemeel
  • 1 ei
  • 2 theelepel oregano
  • snufje peper
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
34 kcal
Koolhydraten
3,3 g
Vet
1,1 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
2,2 g
Vezels
1 g
Groente
13 g
Zout
0,07 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar. Giet de broccoli vervolgens af.

Pureer de broccoli. Meng de broccoli met de volkoren tarwemeel, ei, oregano, peper en geraspte Parmezaanse kaas tot een glad beslag.

Vorm met behulp van 2 lepels ongeveer 12 koekjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes 25 minuten in de oven en keer halverwege om.

Tip: Liever nog minder koolhydraten? Gebruik dan amandelmeel in plaats van volkoren tarwemeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes