Koekjes van broccoli

Ingrediënten
- 150 g broccoli
- 60 g volkoren tarwemeel
- 1 ei
- 2 theelepel oregano
- snufje peper
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 34 kcal
- Koolhydraten
- 3,3 g
- Vet
- 1,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,5 g
- Eiwit
- 2,2 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 13 g
- Zout
- 0,07 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli gaar. Giet de broccoli vervolgens af.
Pureer de broccoli. Meng de broccoli met de volkoren tarwemeel, ei, oregano, peper en geraspte Parmezaanse kaas tot een glad beslag.
Vorm met behulp van 2 lepels ongeveer 12 koekjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 25 minuten in de oven en keer halverwege om.
Tip: Liever nog minder koolhydraten? Gebruik dan amandelmeel in plaats van volkoren tarwemeel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
