Komkommer-kerrie-roerbakschotel

Bereiding

Snijd de komkommers overlangs doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in smalle boogjes.

Snijd de bloemkool in roosjes en rasp die met een grove rasp tot kleine stukjes, ongeveer de grootte van rijst. Een keukenmachine gaat nog sneller.

Bak
het gehakt rul in een anti-aanbakpan (geen vet nodig).

Snipper
de uien en bak deze even mee.

Voeg toe
: kerriepoeder, melk, water, half bouillonblokje en komkommer en laat 2 – 3 minuten koken.

Bind
de saus met de johannesbroodpitmeel en laat nog 1 minuut koken.

Doe er
een klein scheutje ketjap door.

Haal
van het vuur en meng de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor.

Garneer
met takjes dille (ook echt voor de smaak) en serveer.

Pas op:  dit gerecht is niet goed op te warmen omdat de bloemkool dan te zacht wordt.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 uien 
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 kleine bloemkool (600 g)
  • 240 ml halfvolle melk
  • 240 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 eetlepels johannesbroodpitmeel
  • 4 eetlepels kerriepoeder
  • ketjap (klein scheutje)  
  • verse dille (paar takjes)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 16,4 g
Vet 11,2 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwit 23,8 g
Vezels 6,7 g
Groenten 400 g
Kcal 335
Zout 1,95 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!