Kool­hydraat­arme blote billetjes in het gras

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Koolhydraatarme blote billetjes in het gras

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 rode uien
  • 300 g snijbonen
  • 175 g witte bonen
  • 150 g lupine tempeh, Indiaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
541 kcal
Koolhydraten
35 g
- waarvan suikers
5 g
Vet
23 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
31 g
Vezels
30 g
Groente
315 g
Zout
1,4 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp de knolselderij met een pureestamper.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de snijbonen en snijd in dunne, schuine plakjes. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui samen met de tempeh op een middelhoog vuur (circa 5-8 minuten).

Breng een klein pannetje met water aan de kook en kook de snijbonen in circa 8 minuten beetgaar. Verwarm de laatste 2 minuten de witte bonen mee. Giet vervolgens het water af en schep de snijbonen en witte bonen door de knolselderijpuree. Proef en breng eventueel op smaak met peper.

Serveer de blote billetjes in het gras met de tempeh en ui.

Tip: Je kunt ook eventueel wat witte bonen meebakken met de tempeh. Het is ook erg lekker om wat mosterd bij de puree te serveren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes