Koolhydraatarme blote billetjes in het gras

Bereiding

Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp de knolselderij met een pureestamper.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de snijbonen en snijd in dunne, schuine plakjes. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui samen met de tempeh op een middelhoog vuur (circa 5-8 minuten).

Breng een klein pannetje met water aan de kook en kook de snijbonen in circa 8 minuten beetgaar. Verwarm de laatste 2 minuten de witte bonen mee. Giet vervolgens het water af en schep de snijbonen en witte bonen door de knolselderijpuree. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de blote billetjes in het gras met de tempeh en ui.

Tip: Je kunt ook eventueel wat witte bonen meebakken met de tempeh. Het is ook erg lekker om wat mosterd bij de puree te serveren.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 rode uien
  • 300 g snijbonen
  • 175 g witte bonen
  • 150 g lupine tempeh, Indiaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 5 g
Vet 23 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 31 g
Vezels 30 g
Groente 315 g
Kcal 541
Zout 1,4 g

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.