Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

Bereiding

Pel de ui, halveer en snijd in dunne halve ringen. Meng in een kom de witte wijnazijn met de kurkuma en meng dit met de uienringen. Marineer zo’n 3 tot 4 uur in de koelkast.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in zo’n 15 minuten gaar.

Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een grote pan en roerbak hierin de boerenkool tot deze iets begint te slinken.

Voeg hier het bouillonblokje en 500 ml water aan toe en kook de boerenkool op laag vuur gaar.

Giet de bloemkool af en stamp tot een puree. Voeg hier de boerenkool met de bouillon aan toe en stamp het goed door elkaar.

Roer de helft van de gemarineerde uienringen door de stamppot en maak op smaak met de azijn.

Serveer de stamppot met de makreel bovenop en verdeel de rest van de gemarineerde ui over de makreel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g boerenkool
  • 1 bouillonblokje, natriumarm
  • 300 g makreelfilet

Koolhydraten 21,7 g
waarvan suikers 8,1 g
Vet 40,1 g
waarvan verzadigd 8,5 g
Eiwit 42 g
Vezels 12,4 g
Groente 500 g
Kcal 639
Zout 0,85 g