Koolraapfrietjes met kalfshamburger

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel de ui en snijd in halve ringen.

Doe de koolraap frietjes in een kom en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Breng water aan de kook voor de linzen. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan. Kook voor 15 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.

Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet of droog met een sla centrifuge. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, mosterd, peper en zout.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar in 10 minuten. Bak de Beluga linzen met de ui en hamburgers mee (houd wel van elkaar gescheiden).

Meng de salade met de Beluga linzen. Garneer met de dressing.

Serveer de hamburger met de koolraap frietjes en salade ernaast.

Tip: Lekker met een knoflooksausje ernaast.

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 3 biologische rode uien
  • 400 g biologische koolraapfrietjes
  • 2 theelepels biologische paprikapoeder
  • 70 g biologische (beluga) linzen
  • 150 g biologische sla melange
  • 2 biologische kalfshamburgers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 10 g
Vet 36 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 34 g
Vezels 8 g
Groente 245 g
Kcal 605
Zout 1,6 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!