Krokant bakje met ijs en aardbeien

Bereiding

Verwarm een koekenpan met een anti-aanbakbodem op half hoog vuur. Druppel er een paar druppels water in.

Leg als het water gaat verdampen de kletskoppen in de pan.

Laat de koekjes een beetje zacht worden.

Neem de buigzame kletskoppen uit de pan en vouw ze als een tulp in 2 kopjes.

Laat de kletskoppen in de kopjes afkoelen en weer hard worden.

Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren in tweeën.

Vul het kletskopbakje met een bolletje citroensorbetijs en leg dit op 2 borden.

Garneer met de aardbeien.

Lees meer over ijsjes

Ingrediënten

  • 2 kletskoppen
  • 150 gram aardbeien
  • 2 bolletjes citroensorbetijs

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 19,2 g
waarvan suikers 17,7 g
Vet 1,8 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 1 g
Vezels 1,1 g
Groente 0 g
Kcal 102
Zout 0,02 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum