Kruidige havermout

Bereiding

Doe de havermout, steranijs, (plantaardige) melk en het lijnzaad in een pannetje en breng aan de kook.

Kook 2 minuten en roer regelmatig.

Verwijder de steranijs. Voeg de koek en speculaaskruiden toe en roer door de havermout. Laat kort afkoelen.

Giet de havermout in een bakje en garneer met het amandelschaafsel.

Dit recept kun je ook maken als overnight oats. Doe alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel in een bakje en plaats overnacht in de koelkast. Zo is ´s ochtends je ontbijt meteen klaar. Alleen nog even de steranijs eruit halen en het amandelschaafsel toevoegen.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 30 g havermout
  • ½ steranijs
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 10 g gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 4 g amandelschaafsel

Koolhydraten 36,1 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 11,2 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 15,4 g
Vezels 8 g
Groente 0 g
Kcal 322
Zout 0,28 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.