Kruidige kip, paprika en feta

Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 80 g groene olijven
- peper naar smaak
- 75 g feta
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 467 kcal
- Koolhydraten
- 11,9 g
- - waarvan suikers
- 11,9 g
- Vet
- 24,9 g
- - waarvan verzadigd
- 7,8 g
- Eiwit
- 45 g
- Vezels
- 8,9 g
- Groente
- 430 g
- Zout
- 3,14 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de kipfilet met 1 eetlepel olijfolie en de ras el hanout kruiden.
Was de groenten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes en de aubergine in plakjes.
Leg de groenten, kipfilet en de olijven in een ruime ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel de groenten met de overige olijfolie en kruid met peper.
Verkruimel de feta erboven en bak 25 minuten in de oven.
Heb je nog restjes groenten? Je kunt ze makkelijk verwerken in dit recept. Snijd het in kleine stukjes en bak mee met de rest van de groenten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
