Lamsstoofpot met pompoen

Bereiding

Snijd het lamsvlees in blokjes.

Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Bak het vlees met de garam masala en het kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.

Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en stoof het gerecht in ca. 50 minuten gaar.

Maak het op smaak met peper en wat citroensap.

Ingrediënten

  • 600 g pompoen
  • 300 ml bouillon
  • 200 g lamsvlees
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • citroensap

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 11,1 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 27,4 g
waarvan verzadigd 9,3 g
Eiwit 22,5 g
Vezels 4,7 g
Groente 300 g
Kcal 389
Zout 1,8 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum